
Hungry Chef
Продукти:
1 кг средно големи ябълки
2 пакета маслени или трошливи бисквити (напр. "Роден Край")
1 кг средно големи ябълки
2 пакета маслени или трошливи бисквити (напр. "Роден Край")
Брашно - ок.150-200 гр.
ок. 60 гр. краве масло(1/2 пакет)
5 яйца
100-150 гр. кристална захар(според предпочитанията- по-сладко или не)
2-3 чаени лъжички канела
ок. 60 гр. краве масло(1/2 пакет)
5 яйца
100-150 гр. кристална захар(според предпочитанията- по-сладко или не)
2-3 чаени лъжички канела
Приготовление:

Яйцата се разбъркват със захарта, докато тя се разтвори. Добавя се брашното. Бърка се и трябва да стане на много рядко тесто.В тава се нарежда маслото на малки парченца.Върху него се залепват бисквитите, като се гледа да покрият плътно дъното. Ябълките се обелват и настъргват на средно.Отцеждат се от сока. Поръсват се и се объркват с канелата. Нареждат се върху бисквитите. Отгоре се заливат с тестото. Пече се на 200-220 градуса за ок. 40 мин.- докато стане с цвят на карамел. Може да се сервира и топъл, гарниран с бита сметана или сладолед.
Ммм, доста вкусно, а и приготвянето му не отнема прекалено много време! Ще го пробвам, благодаря! :)
ОтговорИзтриване