За НАС

Питали са ни неведнъж: Какво обичате да правите? Ние винаги сме отговаряли - Обичаме да ядем! Обичаме храната да е вкусна, да изглежда вкусно и да сме си я приготвили НИЕ! Готвенето за НАС не е задължение, а УДОВОЛСТВИЕ!

28.02.2011 г.

Бърз ябълков пай

Крайно време беше в нашия блог да бъдат публикувани и рецепти за сладкиши. Откровено си признаваме, че десертите не са най-силната ни страна, но затова пък си имаме достатъчно приятели, които умеят да ги правят невероятно. Представяме на Вашето внимание любима рецепта на една наша близка приятелка, която твърди, че няма нищо по-лесно от този десерт. Като гледам необходими продукти и приготвянето май наистина е така – приятно готвене и ядене иииии НАЗДРАВЕ! Препоръчвам хубаво малцово уиски, пура, камина и прекрасна книга с този сладкиш.
Hungry Chef

Продукти:
1 кг средно големи ябълки
2 пакета маслени или трошливи бисквити (напр. "Роден Край")
Брашно - ок.150-200 гр.
ок. 60 гр. краве масло(1/2 пакет)
5 яйца
100-150 гр. кристална захар(според предпочитанията- по-сладко или не)
2-3 чаени лъжички канела
Приготовление:

Яйцата се разбъркват със захарта, докато тя се разтвори. Добавя се брашното. Бърка се и трябва да стане на много рядко тесто.В тава се нарежда маслото на малки парченца.Върху него се залепват бисквитите, като се гледа да покрият плътно дъното. Ябълките се обелват и настъргват на средно.Отцеждат се от сока. Поръсват се и се объркват с канелата. Нареждат се върху бисквитите. Отгоре се заливат с тестото. Пече се на 200-220 градуса за ок. 40 мин.- докато стане с цвят на карамел. Може да се сервира и топъл, гарниран с бита сметана или сладолед.



Важно! Не настъргвайте първо ябълките, за да не потъмнеят!




By: Swinging Fox

1 коментар:

  1. Ммм, доста вкусно, а и приготвянето му не отнема прекалено много време! Ще го пробвам, благодаря! :)

    ОтговорИзтриване