За НАС

Питали са ни неведнъж: Какво обичате да правите? Ние винаги сме отговаряли - Обичаме да ядем! Обичаме храната да е вкусна, да изглежда вкусно и да сме си я приготвили НИЕ! Готвенето за НАС не е задължение, а УДОВОЛСТВИЕ!

10.02.2011 г.

Омлет за по-добър секс

Ох, ще питате защо за по-добър - ами тази рецепта стана случайно, прибрах се вкъщи, исках да си направя нещо за хапване и си спретнах това омлетче, рецептата е оригинална, авторска моля да бъда цитиран при използване (така де за докторантурата може да потрябват публикации и цитирания) ...
След това като прегледах продуктите установих че седем от девет съставки са афродизиаци :)
А ето ги и тях:

Афродизиаци:
  • 1 супена лъжица ситно нарязан Магданоз - не случайно гърците са го наричали "Петрос", влияе както на мъже така и на жени.
  • 1 супена лъжица ситно нарязан Пащърнак - според народната медицина естествен афродизиак
  • 1 супена лъжица ситно нарязани листа от Целина - Дори целината да не е първата храна, за която се сещате при мисълта за секс, тя всъщност е чудесна за сексуална стимулация. Причината е, че целината съдържа андростерон – хормон без мирис, който се освобождава чрез потта на мъжа и определено влияе на жената.
  • 2 стръка нарязан на кръгчета пресен чесън - Твърди се че чесънът събужда страстите. Философът Плиний, който смесвал вино с чесън, е написал че това е мощен сексуален стимулант, а римляните са вярвали, че чесънът кара жените да се влюбят и прави мъжете силни. Науката смята, че чесънът подобрява циркулацията, а някои учени твърдят, че усилва производството на ензима нитрооксид-синтаза (NOS), който взема участие в механизма на ерекцията.
  • 2 яйца - Въпреки че не са най-еротичната храна, яйцата са богати на витамините Б6 и Б5. Те помагат за баланса на хормоналните нива и за борбата със стреса – два фактора, които са решаващи за здравословното либидо. Яйцата са също така символ на плодовитост и прераждане. „За да имате успех в интимните отношения, е добре всеки ден на гладно да се изяжда един жълтък или три дни подред да се ядат лук и яйца и тогава вие сами ще бъдете поразени от появилата се у вас сила и фантазия” – твърди готварска книга от 15. век.
  • бял пипер прясно смлян по възможност количество 1 щипка каквото и да е това :) - също така се счита за афродизиак да не пропусна да добавя :)
  • 1 супена лъжица зехтин - казват съдържал незаменими мастни киселини, които били били важни за половите органи :)
Неафродизиаци:
  • 1 супена лъжица ситно нарязана Зелена чушка "Сиврия" (онези бледозелените с тънката кора) - сега ако я смените с люта чушка отива в графата афродизиаци моменталически :)
  • сол, на вкус - уви за солта не намерих нищо по въпросът за афродизиаците.
А ето и как да си спретнете това омлетче, предварително си нарязвате всички продукти
Разбърквате добре яйцата в любимата си купичка за разбъркване на яйца (ЛКРЯ), добавяте проуктите солта и пипера.

Слагате зехтина в тигана и го нагрявате на котлона, температурата трябва да е около 150-160 градуса казват за да не настъпели промени в мазнините. Само дето в упътването на готварската печка не казват цифричките 1,2,3..6 на кои температури отговарят. Като се нагрее достатъчно изсипваме съдържанието на ЛКРЯ  в тигана и го ставяме да се разтече равномерно с няколко добре премерени завъртания на ръката с тигана.
 Пържим докато почти не остане течна яйчна част след което обръщаме омлета и пържим още една минута от другата страна и изсипваме в чинията.

Ето и ослепителният краен резултат от вашият труд
Блести нали ?
Тъй като огладнях докато пишех:
Да ви е гладно Whale :)

п.с. Докато готвех този омлет в главата ми се въртеше името Омлет "Трибестан", ама после установих че не e само за мъже :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар