За НАС

Питали са ни неведнъж: Какво обичате да правите? Ние винаги сме отговаряли - Обичаме да ядем! Обичаме храната да е вкусна, да изглежда вкусно и да сме си я приготвили НИЕ! Готвенето за НАС не е задължение, а УДОВОЛСТВИЕ!

7.02.2011 г.

Пилешки късчета в сос от топено сирене

Ивчо ни готвИ тази рецепта преди време и го накарах да ми я прати, за да мога да я постна тук. Бая се освинихме тогава с тези пилешки хапки J. Майстор е той в готвенето, независимо че е още тийнейджър. Баси, не вярвах, че сметановия сос ще ми хареса толкова. Доколкото си спомням, спомена, че за по-добър вкус е добре да имате два-три вида топено сирене, но и с един става. Приятно готвене!
Hungry Chef

Необходими продукти:
500 гр. пилешки гърди
сол, черен пипер, червен пипер, къри
Гъби
Краве масло (около 30-40 гр.)
300 мл. готварска сметана
5-6  кубчета топено сирене
Царевично нишесте

Начин на приготвяне:
Нарязваме пилешките гърди на хапки, поръсваме ги с черен пипер, червен пипер и сол на вкус, разбъркваме ги в голям съд и ги оставяме за 5-6 часа да се мариноват.
След като месото се е мариновало, овалваме хапките в царевично нишесте и ги изпържваме в загрято олио.
Нарязваме гъбите на филийки и ги слагаме в друг тиган заедно с маслото, за да се задушат за около 10 мин.
В тенджера слагаме готварската сметана, топеното сирене и 1-2 щипки къри. Сосът се бърка постоянно, за да не загори. Когато топеното сирене се разтопи и соса стане гладък и еднороден се прибавят изпържените хапки и гъбите.
Оставя се още 5-10 мин. на слаб огън при постоянно бъркане.

Иво Райков

Няма коментари:

Публикуване на коментар