За НАС

Питали са ни неведнъж: Какво обичате да правите? Ние винаги сме отговаряли - Обичаме да ядем! Обичаме храната да е вкусна, да изглежда вкусно и да сме си я приготвили НИЕ! Готвенето за НАС не е задължение, а УДОВОЛСТВИЕ!

21.04.2012 г.

Зелена салата с пилешко и много як вкус


Тази салата я открих съвсем случайно, когато ми беше поставен ултиматум да измисля нещо за ядене само със съществуващите продукти в хладилника. 

Продуктите бяха следните:
1 зелена салата
1 връзка пресен лук
1 лимон
200 гр.  сварено пилешко бяло месо
½  бутилка тъмен соев сос
олио

Естествено имаше още, но не и в хладилника J, и подправки – сол, черен пипер, червен пипер и кимион.
Като един истински последовател на Цезар Кардини /човекът измислил салатата „Цезар”/ изпаднах в тих ужас, защото трябваше да използвам всички продукти в едно ядене, то да бъде вкусно и интересно. Хубавата страна на модерността е, че имаме Чичко Гугъл, който знае всичко. Та там открих тази салата, но я леко модифицирах съобразно това, с което разполагах. 

Получи се следното:
Приготовление:
Нарязвате зeлената салата и лука.  Взимате свареното пилешко месо от хладилника и за 32 секунди го прекарвате в тиган през котлона , за да се стопли. Естествено, ако нямате сварено пилешко бяло месо, а сурово – първо го сварявате, после привеждате решението на задачата към горното – тиган, котлон, 32 секунди J
Взимате и смесвате щипка сол, щипка червен пипер, щипка черен пипер и щипка кимион. Изстисквате един лимон отгоре, сипвате 30 мл тъмен соев сос и 20 мл олио.  Разбърквате го хубаво и го изливате върху пилешкото месо.  Разбърквате пак и го оставяте за 10-15 минути, за да може пилешкото да поеме от ароматите.
След 15 минути бухате овкусеното пилешко в нарязаната салата, овкусявате с още сол и олио, ако е необходимо и ядете.

Уточнение: Най-забавното е, че тази салата става още по-вкусна, ако след като обедините пилешкото със зеленията я оставите да престои минимум 1 час – ама това  си е Ваше решение J))


Hungry Chef

Няма коментари:

Публикуване на коментар