За НАС

Питали са ни неведнъж: Какво обичате да правите? Ние винаги сме отговаряли - Обичаме да ядем! Обичаме храната да е вкусна, да изглежда вкусно и да сме си я приготвили НИЕ! Готвенето за НАС не е задължение, а УДОВОЛСТВИЕ!

15.12.2014 г.

Весели коледни къпкейкове


Къпкейковете, редом с мъфините, са едни от най-приятните десерти. Те хем пленяват със симпатичната си форма, хем са изключително вкусни и приятни добавки към кафето или чая. Разликата между двата вида малки кексчета всъщност се крие в украсата. Докато къпкейковете задължително имат някакъв вид „шапчица”, то при мъфините такава не се прави.
Необходими продукти за къпкейковете:
1. 2 яйца
2. ½ чаена чаша краве масло, която се равнява на 125 гр
3. 3 супени лъжици кисело мляко
4. 1 чаена чаша брашно
5. ½ чаена чаша захар
6. 1 чаена лъжица бакпулвер
7. различни цветове сладкарска боя

За глазурата:
1. 60 грама краве масло
2. 100 крем сирене
3. ½ чаена чаша пудра захар
4. 1 чаена лъжица портокалов сок

Първата стъпка от рецептата е подготовката на продуктите за кексчетата. Важно е продуките да бъдат извадени от хладилника по-рано и да са на стайна температура. Разтопявате маслото, препоръчително е това да стане на водна баня, като паралелно пресявате брашното с бакпулвера.

 

Разбивате захарта с течните продукти с миксер, след което малко по малко добавяте брашното. Накрая добавяте сладкарската боя. Разбъркайте добре, за да се разпредели боята равномерно.
Във всяко гнездо на формичката за мъфини поставете по една хартиена кошничка. Пълните формите за мъфини на ¾ от обема, тъй като при печене къпкейковете ще се надигнат и ако сместа е много ще прелеят. Печете къпкейковете в предварително загрята на 180 градуса фурна с вентилатор за около 20 мин.

Докато кексчетата се пекат пригответе глазурата, с която ще ги украсите. Маслото за нея трябва да е меко, но не течно. С помощта на миксер разбийте всички съставки – маслото, крем сиренето, пудрата захар и сока от портокал до получаване на хомогенна гладка смес.
Украсете къпкейковете едва, след като са изстинали, защото иначе глазурата ще се разтече.

Рецептата за Весели коледни къпкейкове е изпълнена! Остава да й се насладите в приятна компания и с топла напитка в ръка.

Съвет: Ако не обичате много сладко, може да намалите количеството пудра захар. По този начин ще се получи интересен вкус между сладка основа и крема-сирене в глазурата!
Bon appétit!
Моника

Няма коментари:

Публикуване на коментар