Всички се чудим как тия китайци приготвят ориза и не е слепен.
Тайната е в начина на приготвяне.
Реших да споделя „великата” им тайна, въпреки че едва ли може да се нарече тайна J.
Най-лесният начин е да си купите тенджера за варене на ориз – на пазара има, но другият вариант е да си го приготвите сами.
Какво е необходимо:
Тенджера с капак /не трябва да бъде с дебело дъно т.е. тип „Цептер”/
Студена вода
Ориз
Относно ориза: Не трябва да ползвате облия ориз /така нар. Български обикновен ориз – той е за сърми или пълнени чушки/. Трябва ви дългозърнест ориз напр. Бланширан, Тай, Жасмин, а най-добре Басмати. По темата видове ориз – друг път J.

Белият ориз по китайски е готов!
Hungry Chef
Няма коментари:
Публикуване на коментар