За НАС

Питали са ни неведнъж: Какво обичате да правите? Ние винаги сме отговаряли - Обичаме да ядем! Обичаме храната да е вкусна, да изглежда вкусно и да сме си я приготвили НИЕ! Готвенето за НАС не е задължение, а УДОВОЛСТВИЕ!

26.04.2011 г.

Омлет

Някои хора твърдят, че приготвянето на омлет било лесна работа. Какво толкова – две яйца, бъркаш, мяташ в тигана и готово. Други смятат, че е трудна работа. Лично за мен правенето на омлет е майсторство, но всеки един би могъл да го постигне, ако знае нЕкои тънкости. С тази рецепта бих желал да Ви споделя тези дребни нещица, с които бихте превърнали всеки едни две или три яйца в прекрасно изглеждащ ОМЛЕТ. Хитринките, които са описани съм ги научил от моята баба, която е Шотландски боец /на 95 години е и според мен като я гледам в какво здраве е, ще изкара поне още толкова/.Та да се върнем на рецептата за омлета. По-долу ще опиша как се прави омлет със сирене, но тъй като хора всекакви – можете да замените сиренето с бекон, шунка, кашкавал или с друго, което Ви е по сърце.

Необходими продукти:
2 яйца
100 гр. натрошено сирене
½ ч.л. червен пипер, черен пипер и сол
олио
 


Приготовление:
Счупвате двете яйца, слагате половината сирене, червения, черния пипер и щипка сол и почвате да бъркате с вилица. Тънкост Номер 1 – на всяко яйце сложете по една супена лъжица хладка вода. Продължавате да бъркате докато Ви отмалее ръката. Трик Номер 2 – трябва яйчената смес да има много мехурчета. Колкото повече въздух вкарате в яйцата с бъркането си, толкова по-пухкав ще бъде омлета.

Сипвате олио в тиган и го загрявате много – една идея преди да започне да пуши сипвате сместа. В момента, в който краищата на омлета започнат да се завиват навътре,сипвате останалото сирене в единия край и с лопатка завивате омлета.











Да Ви е сладко бих казАл
Hungry Chef